Snoezelruimte

Snuffelen en doezelen

Wat is snoezelen?

Snoezelen is een samentrekking van ‘snuffelen’ en ‘doezelen’. Snoezelen is het actief opdoen van zintuigelijke ervaringen (voelen, horen, kijken, ruiken), doezelen is het soezen of ontspannen, genieten van een rustgevende activiteit.

Waar kan ik snoezelen in de buurt van Leuven?

Snoezelruimte Girafant

Geniet samen met jouw kindje van rustige muziek en de ontspannende vibraties op het waterbed. Laat je betoveren door de beweging van bubbels en wisselend gekleurd licht in de bubbelbuis. Of onderzoek samen de vele andere zintuigelijke prikkels in de ruimte. Hier volg je het ritme en de interesse van je kindje. Snoezelen bevordert de interactie en brengt rust.

Voor wie?

In Kindercentrum De Girafant van Zorg Leuven vind je een snoezelruimte gericht op kinderen van 0 – 6j. Organisaties die in (kleine) groep willen komen snoezelen zijn ook welkom. We adviseren om met niet meer dan 5 kindjes tegelijk te komen snoezelen.

Zeker als jouw kindje moeilijk tot rust komt of weinig initiatief toont om zelf op ontdekking te gaan, is een bezoekje aan de snoezelruimte een aanrader. Bij deze vragen of andere ondersteuningsnoden kan er een inclusiecoach meekomen tijdens je bezoek aan de snoezelruimte.

Heeft jouw kindje extra zorgnoden en heb je tijdens de snoezelsessie graag meer ondersteuning van een inclusiecoach? Contacteer dan het Centrum Inclusieve Kinderopvang via cik@leuven.be

Praktisch

Gebruik van de snoezelruimte is helemaal gratis. Maak zeker wel een afspraak bij het onthaal van Huis van het Kind:

Tijdens het eerste bezoek maakt een vrijwilliger je wegwijs in de ruimte Bij volgende bezoeken kan je de snoezelruimte alleen komen ontdekken.

Bereikbaarheid en toegankelijkheid

De snoezelruimte bevindt zich in Kindercentrum de Girafant (Nieuwe Kerkhofdreef 2, 3001 Leuven). Het centrum is toegankelijk via het openbaar vervoer. Je kan af-en opstappen aan halte ‘Leuven Parkpoort’. Om de tien minuten rijdt er vanaf het station een bus, die je in ongeveer tien minuten naar deze halte brengt. meer info over het openbaar vervoer vind je op de site van de lijn.

Er is voldoende parkeergelegenheid voor fietsen. Kom je met de auto? Vraag dan even na bij het onthaal van de Girafant of je gebruik kan maken van de parking voor de deur. indien niet, kan je je wagen betalend parkeren op straat of in een ondergrondse parking.

De snoezelruimte en het gebouw van de Girafant zijn toegankelijk voor rolstoelgebruikers.

Adres:

Nieuwe Kerkhofdreef 2, 3001 Leuven

  Het Balanske

  In Tielt-Winge bij het Balanske kan je komen snoezelen in een mooie binnen- en buiten-snoezelplek. Meer info vind je op hun website.

  Meer info over snoezelen

  Zoek je meer info of vorming over snoezelen of wil je zelf eens een snoezelruimte inrichten? Bij deze organisaties kan je allemaal terecht:

  Ontleen snoezelmateriaal

  Wil je zelf aan de slag met snoezelmateriaal? Bij verschillende organisaties kan je terecht om snoezelmateriaal te ontlenen.

  Nieuwe Kerkhofdreef 2
  3001 Leuven

  Iets fout of onduidelijk op deze pagina? Meld het ons.