Snoezelruimte

Snuffelen en doezelen

Wat

Snoezelen is een samentrekking van ‘snuffelen’ en ‘doezelen’. Snoezelen is het actief opdoen van zintuigelijke ervaringen (voelen, horen, kijken, ruiken), doezelen is het soezen of ontspannen, genieten van een rustgevende activiteit. Door het selectief aanbieden van verschillende zintuigelijke prikkels, kunnen kindjes met een verstandelijke beperking of contactstoornis ontspannen en staan zij meer open voor communicatie. Voor peuters biedt snoezelen de mogelijkheid om nieuwe prikkels te ontdekken, waardoor de aandacht en concentratie worden verhoogd. 

Voor wie

Hoewel snoezelen initieel is ontworpen voor kinderen met een verstandelijke beperking, kan eigenlijk  ieder kind voordeel halen uit snoezelen. Zo vertonen kinderen met aanpassingsmoeilijkheden minder agressief gedrag na een snoezelsessie, kan een passief kind leren om op verkenning te gaan en een onrustig kindje kan leren ontspannen.

Waar, hoe en wanneer

De snoezelruimte vind je in kinderdagverblijf De Girafant van Zorg Leuven. Tijdens het eerste bezoek gaan we samen op ontdekking. Nadien kan je ook zonder begeleiding komen snoezelen. Elk bezoek aan de snoezelruimte gebeurt op afspraak.

Centrum Inclusieve Kinderopvang Leuven

Het Centrum Inclusieve Kinderopvang Leuven ondersteunt ouders in de zoektocht naar kinderopvang op maat van hun kind, en beschikt over expertise inzake inclusieve opvang. Daarnaast ondersteunt het opvangvoorzieningen in de regio om inclusieve kinderopvang mogelijk te maken, in samenwerking met tal van zorgverstrekkers.

Nieuwe Kerkhofdreef 2
3001 Leuven

Iets fout of onduidelijk op deze pagina? Meld het ons.