Word pleegouder

In Vlaanderen wonen meer dan 8000 kwetsbare kinderen, jongeren en volwassenen in bijna 6500 pleeggezinnen. Toch blijft de vraag toenemen, en zijn er nog steeds heel wat kinderen op zoek naar een warm nest. Pleeggezinnen geven hen een nieuwe thuis om zichzelf te kunnen zijn, om op te kunnen groeien, en om zich verder te ontplooien.

Je geeft kinderen zoveel mee via de opvoeding, ook al deel je niet hun genen.
Nele

Dit zijn de woorden van Nele die, samen met haar partner, langdurige pleegzorg voorziet voor twee jonge kinderen. Lees hun getuigenis.

Wil jij meer informatie over wat pleegzorg juist inhoudt en wil jij weten welke formules er mogelijk zijn? Vraag een infopakket aan of volg een infosessie in jouw buurt. Neem zeker een kijkje op de website van Pleegzorg voor nog meer informatie of om antwoorden te vinden op jouw vragen.

Leuven is uitgeroepen tot eerste 'Pleegzorgstad' in Vlaams-Brabant, waarbij de stad zich engageert om samen met Pleegzorg Vlaams-Brabant en Brussel actief op zoek te gaan naar nieuwe pleeggezinnen en het verhaal en maatschappelijk belang van pleegzorg extra te ondersteunen en mee uit te dragen naar het brede publiek.

Kerkstraat 42
3010 Kessel - Lo

Iets fout of onduidelijk op deze pagina? Meld het ons.