Wereldlichtjesdag

  • Wanneer: Zondag 12 december 2021 (avond)
  • Waar: Overal in Leuven en op de Stadsbegraafplaats (Nieuwe Kerkhofdreef, Heverlee) van 18 tot 20u
  • Voor wie: Gezinnen
  • Prijs: Gratis

Nocturne in de sterretjestuin op de Stadsbegraafplaats

Op Wereldlichtjesdag, elke tweede zondag van december, worden overleden kinderen herdacht met een kaarsje. Door de verschillende tijdszones ontstaat zo een symbolisch lint van licht, waarmee we wereldwijd steun willen bieden aan ouders die een kind verloren. Familie en vrienden van overleden kinderen komen 's avonds in de sterretjestuin op de Stadsbegraafplaats samen om stil te staan bij het gemis. Er is muziek en iedereen kan een kaarsje toevoegen aan de lichtinstallatie. 

Het Covid Safe Ticket en het dragen van het mondmasker is verplicht voor iedereen vanaf 10 jaar. Er zal helaas geen warme drank kunnen geschonken worden.

Ook op alle andere Leuvense begraafplaatsen steken we die avond op ieder kindergraf een kaarsje aan.

Bekijk hoe we vorig jaar de kaarsjes aanstaken:  

 

Lichtjes in de buurten

Neem met je buurt deel aan Wereldichtjesdag. Brand samen een kaarsje om overleden kinderen te herdenken en hun ouders en nabestaanden een hart onder de riem te steken. Zo branden er die avond niet enkel lichtjes op de begraafplaatsen, maar ook in de straten van Leuven.

Bestel hier je kaarsenpakket.

Mail jullie foto’s van het warme moment met je buren naar stijn.vancuyck@huisvanhetkindleuven.be  of deel ze op sociale media met de hashtag #WLDleuven.

Organisatie: Huis van het kind Leuven en  stad Leuven.

Iets fout of onduidelijk op deze pagina? Meld het ons.