Vrijwilliger spel en ontmoeting KOALA

Wil jij mee bouwen aan een stad waar alle kinderen kansen krijgen? Wil jij als vrijwilliger iets betekenen voor kwetsbare gezinnen met jonge kinderen in Leuven? Ben je op zoek naar vrijwilligerswerk met impact, dat jouw leven zal verrijken? Dan ben jij de persoon die we zoeken!

Het Huis van het Kind en de Koala-werkingen

Huis van het Kind Leuven is een netwerk van organisaties die samen elk gezin in Leuven - van zwangerschap tot jongvolwassenheid – op maat willen informeren en ondersteunen. We zoeken een antwoord op vragen van gezinnen en maken gezinnen wegwijs via diverse kanalen. We vormen een dynamische netwerkstructuur, die samenwerking en expertisedeling stimuleert en faciliteert.

In onze vaste stek in het hart van de stad (Savoyestraat 4), kunnen ouders met al hun vragen over opvoeden en opgroeien terecht aan ons onthaal; een opvolging van de groei en ontwikkeling van hun kind in ons consultatiebureau; het ontmoeten van andere ouders met jonge kinderen in onze speelplekken of tijdens onze oudergroepen; een gratis gesprek met een opvoedconsulent en ten slotte informatie over tal van thema’s via ons divers aanbod aan infoavonden en workshops. Daarnaast organiseren we verspreid over de stad en in samenwerking met onze netwerkpartners diverse activiteiten en initiatieven, zoals de werking Kirikou die baby- en kinderspullen krijgt van Leuvenaars en deze verdeelt over kwetsbare Leuvense gezinnen.

De Koala-werkingen ondersteunen kwetsbare gezinnen met kinderen tot 3 jaar die in de buurt van de werking wonen. Ouders kunnen er terecht met al hun vragen (over huisvesting, inkomen, vrije tijd,…) en tijdens wekelijkse ouder-kindactiviteiten en uitstappen wordt sterk ingezet op het ontmoeten van andere ouders en het bieden van ontwikkelingskansen aan kinderen (fijne en grove motoriek, taal, creativiteit,..) en een warme overgang naar kinderopvang of school. Voor de meest kwetsbare gezinnen wordt intensieve, langdurige gezinsondersteuning voorzien van een gezinscoach.

Wat doe je als vrijwilliger bij Koala?

Je richt het Koala-lokaal zo in dat het kinderen aanzet tot spelen (vb. boekjes en puzzels uitstallen, beweegparcours, ..) en dat ouders zich welkom voelen (koffie, thee, water). Je verwelkomt elk kind en elke volwassenen op een warme, betrokken manier. Je brengt spelprikkels aan op basis van de interesses van kinderen. Je brengt ouders en kinderen met elkaar in contact.

Je bent het aanspreekpunt en leidt alles in goede banen. De Koala-medewerker is steeds in de buurt.

Wat verwachten we van je?

 • Je bent vriendelijk en behulpzaam
 • Je behandelt iedereen gelijkwaardig
 • Je gaat vlot om met ouders en kinderen
 • Je hebt interesse en staat open voor andere culturen
 • Je kan je op wekelijkse basis engageren (elke maandagvoormiddag van 9u-12u of elke donderdagvoormiddag van 9u-12u).
 • Je bent aanwezig op de afgesproken momenten, indien er iets tussenkomt verwittig je tijdig de verantwoordelijke.
 • Je spreekt Nederlands (basisniveau)
 • Kennis van andere talen in een pluspunt
 • Je neemt regelmatig deel aan vormingen en intervisies

Wat mag je van ons verwachten?

 • Je maakt kennis met een brede diversiteit aan mensen
 • Regelmatige ontmoetingen/activiteiten met andere vrijwilligers
 • Vergoeding reële reiskosten (busticket of fietsvergoeding)

Waar ben je als vrijwilliger actief?

KOALA Kessel-Lo

Het Koala-lokaal bevindt zich in Buurtcentrum Casablanca, Lolanden 16, 3010 Kessel-Lo.

Of

KOALA Sint-Maartensdal

Het Koala-lokaal bevindt zich in Buurtcentrum Sint-Maartensdal, Rijdende Artillerielaan 6, 3000 Leuven

Meer info

Contactpersoon: Emilie Mesmans | T 0468 10 54 84 I 016 27 40 26 |

E emilie.mesmans@huisvanhetkindleuven.be

Huis van het Kind Leuven

Savoyestraat 4
3000 Leuven

Iets fout of onduidelijk op deze pagina? Meld het ons.