voorjaar 2024

Vormingsreeks taalcoach 2024

  • Wanneer: op volgende dinsdagen, telkens van 19u30 tot 21u30:
    • 27 februari 2024
    • 12 maart 2024
    • 26 maart 2024
  • Waar: Huis van het Kind Leuven (Savoyestraat 4)
  • Voor wie: Ouders van baby's en peuters
  • Prijs: € 5 per sessie

Kom je als ouder(s) graag meer te weten over de taalontwikkeling van kinderen? Wil je begrijpen wat er zich allemaal afspeelt in het hoofdje van je kind en hoe jij daar het best op kan inspelen? Schrijf je dan in voor onze vormingsavonden (apart of als reeks te volgen). De taalcoach legt tijdens en na deze vormingsreeks ook de link naar de praktijk, naar wens en op maat van jou en je kind.

Taalontwikkelingsprocessen: 27/02/2024

Het is haast een wonder hoe baby’s zich de taal of talen waaraan ze worden blootgesteld eigen maken in hun eerste levensjaren. Deze vorming geeft een inkijk op de complexe processen die hierachter zitten. Ze biedt inzicht in hoe en aan welk tempo kinderen taal leren. Hierdoor leer je wat je kan verwachten bij je kind en hoe je de taalontwikkeling van je kind optimaal kan ondersteunen.

Meertalig opvoeden: 12/03/2024

Je kind opvoeden in een meertalige context kan een boeiende ervaring zijn. Het is een waardevol geschenk om in en met verschillende talen en culturen te kunnen communiceren. Soms roept meertalig opvoeden echter ook vragen op. Hoe verloopt de taalontwikkeling eigenlijk als je kind verschillende talen tegelijk krijgt aangeboden? Hoe kan ik mijn kind het best helpen om de verschillende talen onder de knie te krijgen? We geven je inzicht in de meertalige ontwikkeling van je kind en leveren tips aan om een succesvolle meertalige opvoeding te bieden.

Aan de slag met taalstimulerende praktijken: 26/03/2024

Taalstimulatie is essentieel voor de vroege ontwikkeling en legt de basis voor latere communicatieve en nog veel andere vaardigheden. Tijdens deze vorming geven we je inzicht in hoe je zo’n taalstimulerende omgeving creëert en hoe je de interactie zo kwaliteitsvol mogelijk maakt. We leren je om op een doelgerichte en positieve manier aan de slag te gaan zodat je een blijvende impact kan hebben op de taalontwikkeling en de toekomstige groei van je kind.

Prijs

De prijs per sessie is € 5 per deelnemer. Ter plekke cash te betalen of via QR-code.

Nuttig voor andere ouders

Ken je andere ouders die ook interesse hebben voor dit thema? Deel de url van deze pagina. Bedankt om te delen!

Iets fout of onduidelijk op deze pagina? Meld het ons.