Vakantieaanbod

Informatie over speelpleinen, kampen en andere opvang

Speelpleinwerking

Er zijn zeven verschillende speelpleinwerkingen in en rond Leuven voor kinderen van 3 tot 15 jaar. Gaat je kind voor de eerste keer naar een speelplein of kamp? Dan moet je je kind vooraf online inschrijven en je je als ouder eerst registeren

Met de spaar- en kortingskaart UiTPAS spaar je punten die je kan omruilen voor leuke voordelen en interessante kortingen.

Sportkampen

Tijdens de paas- en zomervakantie laten Leuvense sportclubs kinderen proeven van hun sporttak. Ontdek er hier meer over.

Themakamp ReTTeKePReT

Tijdens ReTTeKePReT kunnen kinderen een week lang ontdekken, spelen, bewegen en knutselen. Sport, spel  en knutselen staan centraal, maar er zijn ook workshops zoals theater, goochelen, highland games, en veel meer. 

Onthaalouders

Sommige onthaalouders vangen niet alleen baby’s en peuters, maar ook kleuters en lagere schoolkinderen op. Je kan de diensten voor opvanggezinnen terugvinden via het loket kinderopvang.

Cokido

Cokido is vakantieopvang met beurtrollen tussen ouders. Handig voor gezinnen die andere gezinnen willen leren kennenjonge kleuters hebben voor wie het opvangaanbod beperkt is, geen voltijdse opvang nodig hebben, op zoek zijn naar goedkope opvangmogelijkheden,..

Gezinnen die hier interesse voor hebben kunnen contact opnemen met www.cokido.org.

 

  • Hoe werkt Cokido? In ruil voor 1 dag opvang bieden, heeft een ouder (grootouder,..) recht op vier opvangbeurten voor de eigen kinderen. 
  • Voor wie? Iedere Leuvenaar met schoolgaande kinderen (2,5 tot 12 jaar) kan met een bijspeelgroepje beginnen. Ze starten met een aantal gezinnen uit de school, wijk, vereniging of met collega's van het werk. 
  • Wanneer? Elke Cokido-groep bepaalt zelf de planning en kiest dus welke vakantieweken in de Cokido-planning worden gezet. 
  • Waar? Elke Cokido-groep kiest zelf de opvanglocatie. Dat is een toegankelijke en kindvriendelijke omgeving zoals een buurthuis, een school of een ander gemeenschapsgebouw. Soms organiseert een groep de opvang thuis, met respect voor alle veiligheidsmaatregelen.
  • Prijs? Per jaar: € 30 lidmaatschap. Per week: Bijspelen is gratis, tenzij er kosten zijn voor het gebruik van de locatie, bijvoorbeeld vergoeding voor verwarming, water en elektriciteit. Die kosten worden gedeeld over het aantal aanwezige kinderen. 

Hoe wordt elk Cokido-groepje door Cokido ondersteund?

  • De app van Cokido maakt het eenvoudig om iedereen te registreren en een overzichtelijke kalender bij te houden. 
  • Elk Cokido-groepje krijgt een opstartgids, documenten en hulpmiddelen om de interne afspraken en de overeenkomst met de locatie vast te leggen.
  • De deelnemers kunnen bij Cokido een lidmaatschap met verzekering afsluiten.  

 

Ankerpunt

Ankerpunt organiseert halve dagkampjes in de vakanties of wekelijkse workshops doorheen het jaar. Op het programma: knutselen, ravotten, de natuur intrekken... Veel plezier maken en toch heel wat leren over jezelf, je talenten, vriendschappen en samenwerken, veerkrachtig door het leven gaan? Het kan!

Deze activiteiten hebben plaats in het Ankerpunthuis, maar kunnen ook op verplaatsing (scholen, ...)

Meer info vind je op de website.

Kampjes via UITinLeuven

Je kan ook kampjes zoeken via UITinLeuven.

Iets fout of onduidelijk op deze pagina? Meld het ons.