Pubers in huis

Pubers komen met de nodige ups, maar zeker ook enkele stevige downs. Het is niet altijd gemakkelijk om te blijven staan ondanks de storm aan woorden, slaande deuren, en vele verwijten.  

Pubers in huis

Ik haat u! Dat mag van elke andere ouder wel, maar niet van u!

***BAM, deur bonkt dicht***

-----End the scene----

Klinkt dit scenario herkenbaar? Nee, het is niet het nieuwe script van Thuis. Wel van vele gezinnen met pubers in huis.

Het is niet altijd gemakkelijk om te blijven staan ondanks de storm aan woorden, slaande deuren, en vele verwijten.

Samen delen we onze ervaringen en zoeken we binnen de theorieën en daarbuiten naar wat er allemaal kan omgaan in dat puberbrein.

Deze groep is er zowel voor ouders met grote zorgen over de psychische kwetsbaarheden van hun kind, als ouders die een luisterend oor wensen. Samen schrijven we verder aan dat verbindend script.

Oudergroep met psychologische zorg

Via laagdrempelige samenkomsten in groep verlagen we de toegang tot psychologische zorg voor iedereen. Je werkt met lotgenoten/peers rond hetzelfde thema. Deel je ervaringen met anderen en geef zo erkenning aan elkaar. Het samenwerken in groep heeft een preventieve, verbindende en veerkrachtversterkende waarde. Deelnemen is gratis.

Wanneer en inschrijven

Deze oudergroep komt elke derde donderdag van de maand samen van 19u tot 20u30. Je kan je inschrijven (via de knop onderaan) voor een specifieke datum of thema (zie hieronder) of voor de volledige reeks. Zowel papa als mama zijn welkom, samen of apart. Opgelet, de bijeenkomst zal pas plaatsvinden wanneer minstens zes deelnemers zich ingeschreven hebben. Vooraf zal nog een intakegesprek plaatsvinden met Lisa Waals, de eerstelijnspsychologe die deze groep begeleid, om zeker te zijn dat jouw verwachtingen overeenstemmen met wat de groep jou kan bieden. Zij zal jou hiervoor contacteren.

Hieronder vind je de links voor de komende data met de bijhorende thema's en daar kan je telkens ook inschrijven (mogelijk voor een hele reeks tegelijkertijd). Na je inschrijving krijg je een overzicht van de data en de thema's waarvoor je bent ingeschreven.

Partner inschrijven

Wens je ook nog jouw partner in te schrijven voor een bepaalde sessie of de hele reeks? Dan moet je het aanvraagformulier opnieuw invullen.

Waar

Praktijk Accolade, Diestsesteenweg 517, 3010 Kessel-Lo

Nuttig voor andere ouders

Ken je andere ouders die ook interesse hebben voor deze ontmoetingsgroep? Deel de url van deze pagina of het Facebookevenement, of download de folder en stuur verder.. Bedankt om te delen!

Downloads
Folder(pdf, 572.17 KB)
Organisatie: Huis van het Kind Leuven in samenwerking met Praktijk Accolade.
Iets fout of onduidelijk op deze pagina? Meld het ons.