Psychologische hulp voor volwassenen

Heb jij nood aan luisterend oor?  Zie je het even niet meer zitten?

Opvoedadvies

Heb je vragen over de opvoeding van je kind of jongere? Weet je geen raad met die boze buien? Merk je verdriet, maar krijgt je kind niet onder woorden wat het voelt?

Ben je zelf onzeker in je ouder-zijn? Ben je gescheiden en zoek je hoe je de relatie met je kind kan verstevigen?

Je kan altijd een persoonlijk gesprek aanvragen met één van onze opvoedconsulenten. Maak gratis een afspraak. We ontmoeten je graag in ons huis, op een andere plek of online. Ook telefonisch kan een gesprek plaatsvinden. Gesprekken zijn mogelijk van maandag tot vrijdag, overdag of 's avonds. Vul via onderstaande knop een aanvraag in of bel ons (016 27 34 90) of stuur een bericht naar info@huisvanhetkindleuven.be.

De psychewijzer

Ben je op zoek naar psychosociale ondersteuning voor jezelf of jouw partner? Start je zoektocht met de psychewijzer voor volwassenen. Via de psychewijzer leer je wat jullie zelf kunnen doen thuis en bij wie je terecht kan voor gespecialiseerde hulp.

Eerstelijnspsychologen voor volwassenen in Leuven

Heb je psychische hulp nodig of wil je wegwijs gemaakt worden in het aanbod aan psychologische ondersteuning, dan kunnen jullie terecht bij één van de Leuvense eerstelijnspsychologen (kortweg ELP). Dat zijn zowel klinisch psychologen als orthopedagogen.

Wat doet de eerstelijnspsycholoog?

De eerstelijnspsycholoog werkt ‘oplossingsgericht’, dat betekent dat jij beter leert omgaan met de moeilijkheden en problemen waarmee je te maken kreeg/krijgt.

Eerstelijnspsychologen helpen:

  • je vraag/probleem te verduidelijken;
  • je probleem te behandelen via kortdurende therapie gericht op de veerkracht, zelfredzaamheid en autonomie;
  • jou te bekrachtigen in jouw sterktes.

Waar kan je terecht?

Volwassenen kunnen op diverse plekken terecht voor een gesprek met een eerstelijnspsycholoog. Als ouder met een opvoedingsvraag kan je ook altijd een individueel gesprek aanvragen met onze opvoedexperten. Meer uitleg hierover vind je op deze pagina.

Hoe kan je je aanmelden bij de eerstelijnspsycholoog van Huis van het Kind Leuven?

Huis van het Kind werkt samen met diverse ELP’ers. De wachttijd is beperkt.

Lisa Waals

Achtergrond: Klinisch orthopedagoog, met bijkomende opleiding systeem-, narratieve- en traumatherapie.

Aanbod: relatie-, gezin, en individuele therapie waar we samen op zoek gaan naar hoe we de zorgen - die jij of jullie als gezin/koppel ervaren - kunnen delen.
We dromen immers allemaal van het ideale warme gezin waar iedereen een plekje krijgt en zich veilig verbonden voelt. In het echte leven zijn er weinig gezinnen die een probleemloos parcours afleggen. Grote en kleine uitdagingen komen op ons af. We kunnen vastlopen of pech hebben, ziek worden of elkaar verliezen. Soms lukt het niet meer om de weg terug te vinden en verbindingen raken zoek. Tijdens therapie gaan we dan samen op zoek naar de verbindingen voor jezelf, als koppel, of als gezin.

Waar: Praktijk Accolade (Oudebaan 385, 3000 Leuven) of op aanvraag bij Huis van het Kind (Savoyestraat 4, 3000 Leuven).

Klik hier om een afspraak te maken.

Maud Vansteenland

Achtergrond: Klinisch psycholoog, met bijkomende expertise in de perinatale doelgroep.

Aanbod: Het netwerk Diletti en UPC KU Leuven organiseren een individueel aanbod voor (toekomstige) moeders en/of vaders die kortdurend in gesprek willen gaan met een psycholoog tijdens de perinatale periode (zwangerschap tot 12 maanden na de geboorte). Ouder worden kan heel wat vragen en gevoelens met zich meebrengen. Misschien ervaar je angst of stress voor wat er zal komen, vraag je je af of je het wel goed zal doen, wat deze nieuwe fase in je leven zal betekenen voor jou als persoon, komen er herinneringen uit je eigen jeugd naar boven,… De focus ligt op het veerkrachtiger maken van ouders in hun ouderrol.

Het gesprek kan ook plaatsvinden in het Engels.

Waar: Huis van het Kind Leuven (Savoyestraat 4, 3000 Leuven).

Klik hier om een afspraak te maken.

Prijs

Huis van het Kind Leuven werkt met diverse eerstelijnspsychologen. De prijs zal afhangen van jouw persoonlijke situatie en inkomen. Voor sommige gezinnen is het gratis, voor gezinnen met verhoogde tegemoetkoming bedraagt de kostprijs € 4 per sessie (je moet hiervoor wel aangesloten zijn bij een Belgische mutualiteit); voor anderen is het € 11 per sessie.

Iets fout of onduidelijk op deze pagina? Meld het ons.