Plekken voor jongeren

Leuke plekken waar jongeren terecht kunnen in Leuven.

't Lampeke - Jongerenwerking Den Tube

Jongerenwerking den Tube maakt deel uit van buurtwerk 't Lampeke vzw en richt zich tot maatschappelijk kwetsbare jongeren tussen 12 en 25 jaar, in twee leeftijdsgroepen. De uitvalsbasis is een oud vrachtschip, omgebouwd tot een drijvende activiteitenruimte. Samen met de jongeren wordt het gevarieerde aanbod ingevuld: een voetbalcompetitie, computerlessen, koken, op kamp gaan of gewoon komen rondhangen met vrienden.

Meer info

Jongerenwerking Casablanca

In de jongerenwerking van buurtcentrum Casablanca kunnen jongeren uit de buurt terecht na schooltijd. De jongerenwerker helpt gezinnen met opvoeding, school, vrije tijd ...

Meer info

Arktos

Jongeren zijn op zoek naar hun eigen identiteit, thuis loopt niet alles gesmeerd, de school heeft niet altijd een antwoord op prangende vragen, een job vinden is een ‘mission impossible’, samenleven in de buurt zorgt voor vuurwerk, … Sterke kinderen en jongeren worden gelukkige, evenwichtige volwassenen. Arktos gelooft dat er in elk kind en elke jongere een kracht zit die wacht om aangesproken te worden. En bovendien zien we elke dag de mogelijkheden van een samenleving waarin iedereen daarbij een actieve rol speelt. Want het kan wél. 

Arktos is een Vlaams expertisecentrum voor kinderen en jongeren van 6 tot 25 jaar in kwetsbare situaties en personen met een handicap voor wie de aansluiting op school, werk en samenleving minder evident blijkt. 

Is jouw jongere ouder dan 16 jaar? Steekt hij/zij graag de handen uit de mouwen en deel uitmaken van een groter geheel? Speciaal voor hen organiseert Arktos 'Krachtateliers'.

Daarnaast ondersteunt Arktos ouders, scholen, partners en overheden bij het omkaderen van deze kinderen en jongeren. Ook in het beleid laten ze ons kritisch optimisme horen waar nodig of gewenst.

Voorstellingsfilmpje Arktos

Meer info

Iets fout of onduidelijk op deze pagina? Meld het ons.