Ouderschap in verbinding - afgestemd opvoeden

Of je nu te maken hebt met grote zorgen over het gedrag van jouw kind(eren) of gewoon behoefte hebt aan een luisterend oor, onze oudergroep staat voor je klaar.

Ouderschap in verbinding- Afgestemd opvoeden

Lagere schoolkinderen

Van compromismaker tot brandjes blusser. Met lagere schoolkinderen in huis komen heel wat taken op je af. Maar wat als dat niet altijd even goed voelt? Of je bent op zoek naar hoe ermee om te gaan? Al die rollen opnemen is voor ieder van ons uitdagend.

In onze groep bieden we een veilige en ondersteunende omgeving waar ouders met elkaar kunnen delen, leren en groeien. Samen met andere ouders kun je ervaringen uitwisselen, tips delen en elkaar steunen in de ups en downs van het ouderschap. De therapeuten begeleiden jullie bij het vinden van nieuwe inzichten en vaardigheden om met de uitdagingen van het ouderschap om te gaan. Samen kunnen we groeien, leren en sterker worden als ouders. Samen ontdekken we de kracht van het bouwen aan onze ouderschapsvillage!

Oudergroep met psychologische zorg

Via laagdrempelige samenkomsten in groep verlagen we de toegang tot psychologische zorg voor iedereen. Je werkt met lotgenoten/peers rond hetzelfde thema. Deel je ervaringen met anderen en geef zo erkenning aan elkaar. Het samenwerken in groep heeft een preventieve, verbindende en veerkrachtversterkende waarde. Deelnemen is gratis.

Wanneer en inschrijven

Deze oudergroep komt elke tweede woensdag van de maand samen van 9u30 tot 11u30. Je kan je inschrijven (via de knop onderaan) voor een specifieke datum of thema (zie hieronder) of voor de volledige reeks. Zowel papa als mama zijn welkom, samen of apart. Opgelet, de bijeenkomst zal pas plaatsvinden wanneer minstens zes deelnemers zich ingeschreven hebben. Vooraf zal nog een intakegesprek plaatsvinden met Lisa Waals, de eerstelijnspsychologe die deze groep begeleid, om zeker te zijn dat jouw verwachtingen overeenstemmen met wat de groep jou kan bieden. Zij zal jou hiervoor contacteren.

Hieronder vind je de links voor de komende data met de bijhorende thema's en daar kan je telkens ook inschrijven (mogelijk voor een hele reeks tegelijkertijd). Na je inschrijving krijg je een overzicht van de data en de thema's waarvoor je bent ingeschreven.

Partner inschrijven

Wens je ook nog jouw partner in te schrijven voor een bepaalde sessie of de hele reeks? Dan moet je het aanvraagformulier opnieuw invullen.

Waar

Praktijk Accolade, Diestsesteenweg 517, 3010 Kessel-Lo

Nuttig voor andere ouders

Ken je andere ouders die ook interesse hebben voor deze ontmoetingsgroep? Deel de url van deze pagina of het Facebookevenement, of download de folder en stuur verder. Bedankt om te delen!

Downloads
Folder(pdf, 572.17 KB)
Organisatie: Huis van het Kind Leuven in samenwerking met Praktijk Accolade.
Iets fout of onduidelijk op deze pagina? Meld het ons.