Kinderopvang voor baby's en peuters

Heel wat kinderen gaan van jongs af aan naar de kinderopvang.

Kinderopvang is een ontmoetingsplek waar jij en je kind welkom zijn. De opvang zorgt voor een veilige en gezonde omgeving. Je kind kan er zich spelenderwijze ontwikkelen. Zo kan je als ouder met een goed gevoel gaan werken of werk zoeken, een opleiding volgen of even tot rust komen. Baby's en peuters kunnen terecht in een gezinsopvang of groepsopvang.

Info kinderopvang Kind en Gezin

Hier vind je alle info over de opvang van je baby, peuter en schoolkind. Kinderopvang is een ontmoetingsplek waar jij en je kind welkom zijn. De opvang zorgt voor een veilige en gezonde omgeving. Je kind kan er zich spelenderwijze ontwikkelen. Zo kan je als ouder met een goed gevoel gaan werken of werk zoeken, een opleiding volgen of even tot rust komen.

Info kinderopvang Leuven

In Leuven staan alle opvanglocaties op de website www.kinderopvangleuven.be. Heb je vragen of hulp nodig? Het loket kinderopvang is elke werkdag telefonisch en per e-mail bereikbaar tussen 9u-16u30 om ouders persoonlijk te helpen met alle vragen rond kinderopvang.

Zit je graag samen met een medewerker van het loket kinderopvang om je vragen over kinderopvang of je aanvraagdossier te bespreken, moet je hiervoor een afspraak maken. De afspraak kan plaatsvinden in het stadskantoor of op het Huis van het Kind.

Naast het loket kinderopvang, zijn er nog een aantal antennepunten waar ouders met hun vragen terecht kunnen.

Loket Kinderopvang

Centrum Inclusieve Kinderopvang Leuven (CIK)

Heeft jouw kindje een specifieke zorgbehoefte en ben je op zoek naar kinderopvang? Dan vind je in Leuven zeker opvang. Er zijn een aantal opvanginitiatieven die structureel plaatsen openhouden, maar ook bij andere opvanginitiatieven is jouw kindje welkom. De inclusiecoach zoekt samen met jou naar opvang op maat, organiseert op regelmatige basis overleg met jou en helpt mee aan een stimulerende omgeving met oog voor de behoeftes en het tempo van jouw kind.

Het CIK kan ook ondersteuning bieden bij de overgang naar de kleuterschool.

Centrum Inclusieve Kinderopvang

Centrum Inclusieve Kinderopvang

Nieuwe kerkhofdreef 2
3001 Heverlee

Iets fout of onduidelijk op deze pagina? Meld het ons.