4 oktober 2023

Kennismakingsessie Rots en Water voor vaders

 • Wanneer: Woensdag 4 oktober 2023:
  • van 19u tot 20u30 of
  • van 21u tot 22u30
 • Waar: Sint-Jansschool, Ridderstraat 89, 3000 Leuven.
 • Voor wie: Vaders
 • Prijs: Gratis

Schrijf in

Hoe krachtig sta jij in je vaderrol? Ook als papa is het belangrijk om stil te staan bij wat er in en rond je lichaam gebeurt. Vaak zitten we in een rat race, moet er snel geschakeld worden en weet je soms niet goed meer hoe je gepast kan reageren. De dagelijkse stress uit zich in je lichaam en beïnvloedt zo ook je gedrag. Ook als papa is het belangrijk om stil te staan bij wat er in en rond je lichaam gebeurt. Emoties en spanningen stapelen zich daar op. Wil je die signalen sneller en beter leren herkennen en beheersen, dan helpt Alba vzw jou graag hierbij. Train je vaardigheden via fysieke oefeningen die je ondersteunen in je rol als ouder in een snel veranderende maatschappij.

Kom ontdekken of Rots & Water jou kan helpen. Dan weet je meteen of je zin hebt om helemaal een 'krachtige vader' te worden met de training Rots & Water op 5 woensdagen (voormiddag) vanaf 8 november. Je kan hier alvast een kijkje gaan nemen.

Deze activiteit heeft plaats in het kader van de 10-daagse van de Geestelijke Gezondheid.

Praktisch:

Gemakkelijke of sportieve kledij is aangeraden.

Voor wie?

Voor papa's die sterker in hun schoenen willen staan bij de opvoeding van hun kinderen en die steeds gepast willen kunnen reageren op het gedrag van hun kinderen.

Vervolg

Op 8 november start een 5-delige reeks Rots & Water voor papa's.

Hoewel al onze vormingen en infomomenten open staan voor zowel mama's als papa's, zijn het toch vooral die eerste groep die we zien deelnemen. Daarom organiseren we nu een Rots & Water training exclusief voor papa's; een veilige omgeving om te groeien in je rol als vader, samen met andere mannen die ook die ambitie hebben. Want ook papa's botsen wel eens op hun grenzen, struggelen evengoed met een balans werk/gezin, verliezen - zeer te begrijpen - ook wel eens hun geduld. Hoe kan jij én jezelf blijven én mee volwaardig de opvoeding van je kinderen aanpakken?

Enkele voorbeelden van oefeningen:

 • Rondstappen op verschillende manieren ( zijkant voet, hielen,…)
 • Krachtig kunnen staan en bewust kracht inzetten, bv. elkaar naar de overkant trekken.
 • Verbinding maken door bv. elkaar geblinddoekt te leiden.
 • ...

Inschrijvingen zijn mogelijk tot dinsdag 3 oktober om 12u 's middags.
Organisatie: Huis van het kind Leuven in samenwerking met Alba vzw en Sint-Jansschool.

Nuttig voor andere papa's

Ken je andere papa's die ook interesse hebben voor dit thema? Deel de url van deze pagina of deel het Facebookevenement. Bedankt om te delen!

Iets fout of onduidelijk op deze pagina? Meld het ons.