Jong ouderschap (peuters/kleuters)

Hoe overleef je de drukte, de vermoeidheid, de bezorgdheden, ... die de zorg voor jonge kinderen onvermijdelijk met zich meebrengen?

Jong ouderschap

In een betoverend land vol rondslingerende duplopoppetjes, overlopende to-do lijstjes en een altijd volle afwasmachine, leefden eens ouders van een tweejarig kindje. Elke dag bracht nieuwe avonturen met zich mee. Soms vochten ze tegen Draakje Slaapgebrek, terwijl Monster Peuterpuberteit op andere dagen op de loer lag, klaar om elk moment tevoorschijn te komen.

Ondanks de vele fijne momenten met hun kindje, waren de ouders soms moe en radeloos. Op een dag kregen ze een flyer over de jong ouderschapsgroep, waar ze hoorden dat ze niet alleen stonden in hun strijd tegen deze monsters. Het delen van hun avonturen en uitdagingen met anderen bleek enorm helpend te zijn. Ze kregen erkenning, herkenning, maar ook allerlei theorieën over het al dan niet verslaan van deze monsters.

En zo leefden ze nog steeds met rommel, slaapgebrek en peuterpuberteit monsters, maar voelden ze zich omringd en gesteund.

Oudergroep met psychologische zorg

Via laagdrempelige samenkomsten in groep verlagen we de toegang tot psychologische zorg voor iedereen. Je werkt met lotgenoten/peers rond hetzelfde thema. Deel je ervaringen met anderen en geef zo erkenning aan elkaar. Het samenwerken in groep heeft een preventieve, verbindende en veerkrachtversterkende waarde. Deelnemen is gratis.

Wanneer en inschrijven

Deze oudergroep komt elke vierde woensdag van de maand samen van 10u tot 11u30. Je kan je inschrijven (via de knop onderaan) voor een specifieke datum of thema (zie hieronder) of voor de volledige reeks. Zowel papa als mama zijn welkom, samen of apart. Opgelet, de bijeenkomst zal pas plaatsvinden wanneer minstens zes deelnemers zich ingeschreven hebben. Vooraf zal nog een intakegesprek plaatsvinden met Lisa Waals, de eerstelijnspsychologe die deze groep begeleid, om zeker te zijn dat jouw verwachtingen overeenstemmen met wat de groep jou kan bieden. Zij zal jou hiervoor contacteren.

Hieronder vind je de links voor de komende data met de bijhorende thema's en daar kan je telkens ook inschrijven (mogelijk voor een hele reeks tegelijkertijd). Na je inschrijving krijg je een overzicht van de data en de thema's waarvoor je bent ingeschreven.

Partner inschrijven

Wens je ook nog jouw partner in te schrijven voor een bepaalde sessie of de hele reeks? Dan moet je het aanvraagformulier opnieuw invullen.

Waar

Praktijk Accolade, Diestsesteenweg 517, 3010 Kessel-Lo

Nuttig voor andere ouders

Ken je andere ouders die ook interesse hebben voor deze ontmoetingsgroep? Deel de url van deze pagina of het Facebookevenement, of download de folder en stuur verder.. Bedankt om te delen!

Downloads
Folder(pdf, 572.17 KB)
Organisatie: Huis van het Kind Leuven in samenwerking met Praktijk Accolade.
Iets fout of onduidelijk op deze pagina? Meld het ons.