Door onvruchtbaarheid, een erfelijke overdraagbare aandoening, de afwezigheid van een partner, ... heb je een gezin gevormd met de hulp van een (eicel-, zaadcel, embryo)donor. Intussen komt de puberteit eraan of is je kind al in de tienerleeftijd gekomen. De puberteit is een uitdagende periode; niet alleen kunnen emoties erg wisselen, maar de communicatie loopt soms ook stroef. Het is de periode waarin jongeren bezig zijn met wie ze zijn (hun identiteit) en waarin ze meer begrijpen over genetica en afstamming.
Vragen over de donor zijn dan ook heel normaal, maar vaak niet makkelijk.Hoe ervaren jongeren donorconceptie tijdens de puberteit? Ga je vragen krijgen over identiteit en genen? Hoe ga je om met vragen over de donor of 'donor-halfbroers/zussen'? Welke reacties, vragen mag je van je puber verwachten? Waar hebben jongeren nood aan tijdens de puberteit? Hoe praat je met je puber hierover en hoe kan je je als ouder hierop voorbereiden?
Tijdens de infoavond komen dit soort vragen op een interactieve manier aan bod en krijg je tips om hiermee om te gaan.
Organisatie: Donae, in samenwerking met Huis van het Kind Leuven.
Nuttig voor andere ouders
Ken je andere ouders die ook interesse hebben voor dit thema? Deel de url van deze pagina of deel het Facebookevenement. Bedankt om te delen!
Nieuwsbrief voor ouders
- Past deze datum niet in je agenda, maar zou je graag bij een volgende sessie aansluiten?
- Is dit moment al volzet, maar wil je zeker op de hoogte zijn over een volgende datum?
- Wil je als ouder nooit een interessante infoavond, webinar of vormingsreeks missen?
Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief voor ouders waarmee we je een paar keer per jaar een helder chronologisch overzicht bieden van al onze infoavonden, webinars en vormingsreeksen, per thema en volgens de leeftijd van je kinderen. Zo kan je altijd als eerste inschrijven.