Club mama

Praat met andere mama's over een intense tijd in je leven

Wat

Baby op komst? Net mama geworden? Thuis met je kleintje? Het is niet altijd simpel. Deel je ervaringen over het ouderschap. Je kan ook vragen stellen aan een vroedvrouw of gezinscoach. Er is telkens één professional aanwezig. Klik op de link onderaan deze pagina om je in te schrijven voor de volgende sessies van één van de volgende maanden.

Breng gerust je baby/peuter mee.

Vrijwillige gift

Help ons om Club Mama verder te zetten via een vrije bijdrage op het rekeningnummer BE36 7360 0231 0381 onder vermelding van "Club Mama". Dikke merci alvast!

Wanneer en inschrijven

Iedere maandag van 11u - 13u bij Huis van het Kind Leuven. Je hoeft niet stipt om 11u al te komen. Later aansluiten is altijd mogelijk.

Hieronder vind je de links voor de komende data met de bijhorende thema's en daar kan je telkens ook inschrijven (mogelijk voor een hele reeks tegelijkertijd). Na je inschrijving krijg je een overzicht van de data en de thema's waarvoor je bent ingeschreven .

Nuttig voor andere ouders

Ken je andere ouders die ook interesse hebben voor deze ontmoetingsgroep? Deel de url van deze pagina of download de folder en stuur verder.. Bedankt om te delen!

Downloads
Folder(pdf, 572.17 KB)

Begeleiders

We stellen je graag de begeleiders van Club mama voor.

Goedele: Vroedvrouw bij Bolle Buik en mama van vier temperamentvolle zonen. Ik hou van lezen, buiten zijn in de natuur, muziek,… En al een jaar bezig met ‘Start-to-run” (gelukkig kan je steeds opnieuw beginnen).

Toen ik 19 jaar geleden voor het eerst mama werd overviel me, naast een gevoel van groot geluk, ook een gevoel van verpletterende verantwoordelijkheid. Ik had zo veel vragen!

Ik had het geluk om via mijn vroedvrouw terecht te kunnen in een moedergroep waar ik enorm veel steun aan had. Daar ontdekte ik het belang van goed omringd te zijn en ook van mild te mogen zijn voor jezelf. Vandaar mijn motivatie om van Club Mama een veilige, warme groep te maken waar elke mama welkom is en zich gehoord en gesteund mag voelen.

Lotte: Vroedvrouw bij de Bakermat. Naast de medische begeleiding, vind ik het boeiend te zien hoe mensen ontplooien in het ouderschap; wat hadden ze verwacht, wat brengt onzekerheid en wat voedt hun vertrouwen...

Ik heb thuis 3 dochters geboren in 2010, 2013 en 2016 rondlopen en een pleegkindje (2020) dat regelmatig blijft slapen. Ook ik zoek, samen met mijn partner, mijn weg in het ouderschap. Die tocht brengt me verrassende uitdagingen en avonturen.

Ik merk dat ouders nood hebben aan een luisterend oor, het liefst ook bij mensen die in hetzelfde schuitje zitten.

Daarom geloof ik in Club Mama en doet het me deugd te zien dat ouders elkaar vinden, zich gedragen en begrepen voelen. Ik ben blij dit proces te mogen ondersteunen.

Leila: vroedvrouw en mama van Coco, Louie en Max. In het ziekenhuis begeleid ik ouders tijdens de arbeid en de bevalling. Ik mag elke keer opnieuw getuige zijn van een erg intens moment in het leven van prille ouders. Daarnaast werk ik als zelfstandige vroedvrouw en begeleid ik ouders pre als postnataal. Mijn focus ligt op persoonlijke, veilige en duurzame zorg, met aandacht voor lichamelijk en mentaal welzijn, balans en zelfzorg. Uit eigen ervaring en door dagelijks te zien welk mooi, maar ook uitdagend en intens pad het ouderschap kan zijn, ben ik blij dat ik deel mag uitmaken van het team van 'Club Mama'. Elke mama, in welke situatie ook, kunnen ondersteunen is waar ik geluk in vind.

Heleen: Van opleiding ben ik vroedvrouw en werk ik op de materniteit in UZLeuven.

Werken met moeders en jonge gezinnen geeft mij veel energie. Omdat vroedvrouw zijn voor mij meer betekent dan de zorgen tijdens de eerste dagen ben ik mezelf gaan bijscholen. Ondertussen ben ik postpartumconsulent en werk ik in groepspraktijk Blink via individuele gesprekken met ouders die geen roze wolk ervaren.

Ik ben zelf mama van drie kindjes en heb mogen ervaren dat het prille ouderschap evenzeer broos of grijs kan zijn. Wat was ik vroeger graag naar club mama gegaan! Ik geloof dat je veel steun kan ervaren van een groep ouders die net als jij zoekende zijn in het ouderschap. Zeker een kleine groep als club mama waar veel respect is voor ieders eigenheid.

In mijn vrije tijd hou ik van de kleine dingen zoals rust, gezelligheid en sinds corona ook van kamerplanten.

Organisatie: Huis van het Kind Leuven, De Bakermat, groepspraktijk Blink en Huis van Meraki.

De KartHuis, Tervuursevest 242C
3000 Leuven

Iets fout of onduidelijk op deze pagina? Meld het ons.