Autisme en hoogbegaafdheid, wat is het verschil?

  • Wanneer: Dinsdag 21 mei 2024 van 20u tot 22u
  • Waar: Romaanse Poort, Brusselsestraat 63 in Leuven of online
  • Voor wie: ouders van kinderen met een (vermoeden) van autisme en hoogbegaafdheid
  • Prijs: € 15
  • Prijs met UiTpas-kansentarief: € 3. Wil je meer weten over het kansentarief? Klik hier.

Hoe kun je autisme herkennen (met of zonder officiële diagnose )? Is er bij je kind ook (een vermoeden van) hoogbegaafdheid in het spel?

Het lijkt of je kind zich in twee verschillende werelden bevindt. Langs de ene kant kan het heel wat kennis opdoen en heel snel denken. Maar langs de andere kant lijkt het soms zo moeilijk om dagdagelijkse activiteiten uit te voeren, komen er melt-downs of heb je het gevoel dat je niet kan doordringen. De combinatie autisme en hoogbegaafdheid is niet makkelijk. En het vraagt een unieke aanpak. Daarom is het van belang om te weten of er zowel sprake is van autisme als hoogbegaafdheid.

Het Lampje vertaalt tijdens deze infoavond wetenschappelijke kennis in verstaanbare taal, weg van alle clichés. Zo krijg je inzicht in hoe autisme en hoogbegaafdheid een meerwaarde of een belemmering vormen voor kinderen. Je leert welke tools je kan aanreiken zodat kinderen op hun tempo volgens hun eigenheid kunnen openbloeien en ontwikkelen.

Je kan zowel inschrijven om naar de Romaanse Poort te komen als om online deel te nemen. We bevelen de sessie ter plekke warm aan.

Organisatie: Huis van het Kind Leuven in samenwerking met Het Lampje.

AttentionInschrijven is mogelijk tot maandag 20 mei 2024 om 12u 's middags. Opgelet, je bevestiging is maar geldig vanaf het moment van effectieve betaling van het inschrijvingsgeld.

Nuttig voor andere ouders

Ken je andere ouders die ook interesse hebben voor dit thema? Deel de url van deze pagina of deel het Facebookevenement. Bedankt om te delen!

Nieuwsbrief voor ouders

  • Past deze datum niet in je agenda, maar zou je graag bij een volgende sessie aansluiten?
  • Is dit moment al volzet, maar wil je zeker op de hoogte zijn over een volgende datum?
  • Wil je als ouder nooit een interessante infoavond, webinar of vormingsreeks missen?

Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief voor ouders waarmee we je een paar keer per jaar een helder chronologisch overzicht bieden van al onze infoavonden, webinars en vormingsreeksen, per thema en volgens de leeftijd van je kinderen. Zo kan je altijd als eerste inschrijven.

Iets fout of onduidelijk op deze pagina? Meld het ons.