Infoavond voor ouders 'Hey, ik ben oké' – welbevinden

  • Wanneer: Dinsdag 18 oktober 2022, 20 tot 22u.
  • Waar: School Sint-Norbertus (Geldenaaksebaan 200, 3001 Leuven)
  • Voor wie: Ouders (niet voor professionelen of studenten)
  • Prijs: € 15
  • Prijs met UiTpas-kansentarief: € 3. Wil je meer weten over het kansentarief? Klik hier.

Schrijf in

Meer en meer ouders vragen naar tools om beter te kunnen praten met hun kinderen over hun (kop)zorgen. Tijdens deze infoavond gaan we psycho – educatief en informatief aan de slag met ouders. We geven inzichten in wat er leeft en speelt bij kinderen. Hoe gaan kinderen om met sommige moeilijkere situaties? Wat mogen we van hen verwachten?

Het boek 'Avonturen aan de wondere ommesprong' helpt om moeilijk bespreekbare thema’s aan te snijden. Het doeboek geeft op speelse wijze een boost aan het welbevinden van je kind. Ga op een speelse en creatieve manier met je kinderen in gesprek over hun vragen en noden. De kinderen leren van de dieren, denken mee met de dieren over allerlei problemen en zoeken, samen met hun ouders naar oplossingen. Zo gaan kinderen steviger in hun schoenen staan. Het versterkt de band tussen ouder en kind.

Het boek zit boordevol speelse opdrachten rond gedachten, gedrag en gevoelens om alleen of in groep stil te staan bij wat je goed doet voelen in je vel, bij (verborgen) talenten en eigen ‘kleine kantjes’, het belang van opkomen voor jezelf en goede feedback. Het boek is op tal van manieren te gebruiken: om uit voor te lezen, zelf te lezen, om inspiratie uit te halen en ervaringen uit te wisselen. Het is ook fijn als dagboek of doe-boek met ideeën voor spel, beweging en relaxatie zoals met yoga en mindfulness.

“Zeg maar vaak ‘Hey, ik ben oké’ tegen jezelf.” Kunnen zijn wie je bent, is dan ook onze boodschap aan alle kinderen.

Op 26 oktober 2022 heeft ook nog een ouder-kind-workshop plaats. Je kan je hiervoor ook inschrijven. Gebruik de link 'Schrijf in ' in de rode knop bovenaan.
Spreker: Marleen Jans, directeur Ankerpunt vzw.

Organisatie: Huis van het Kind Leuven in samenwerking met Ankerpunt vzw.

Nuttig voor andere ouders

Ken je andere ouders die ook interesse hebben voor dit thema? Deel de url van deze pagina, download de folder hieronder of deel het Facebookevenement. Bedankt om te delen!

Downloads
Iets fout of onduidelijk op deze pagina? Meld het ons.