Familievoorstelling Oscar en Oma Rozerood

  • Wanneer: Zaterdag 8 oktober 2022, 20 - 21u30
  • Waar: Art-Nouveauzaal, Sint-Angela, Kouterstraat, 3150 Tildonk
  • Voor wie: Gezinnen
  • Prijs: €15 / €10 (-12 jaar)
  • Inschrijven: via de website van Lucas For Life.

De tienjarige jongen Oscar is met leukemie gekluisterd aan zijn ziekenhuisbed. Tot Oma Rozerood hem voorstelt een spel te spelen: vanaf nu telt één dag voor tien jaar ... het begin van een magisch familiesprookje doorheen het leven. Oma Rozerood neemt de jongen mee naar een wereld waarin alles mogelijk lijkt. Essentiële vragen komen aan bod. “Wat maakt het leven de moeite waard, wat betekent ‘graag zien’, hoe kunnen we als ouders onze kinderen beschermen en omgekeerd?”

In nauwe samenwerking met de kankerafdeling van UZ Leuven en UZA bewerkt Kwinten dit verhaal van Eric-Emmanuel Schmitt tot een modern theatersprookje.

Kwinten Van Heden schreef en bracht reeds CruX, een monoloog over de zaak-Vangheluwe. Hij speelde ook bij fABULEUS en Martha!tentatief. Voor HETGEVOLG/het paleis toerde hij samen met Sien Eggers met Wit is altijd schoon.

Els Olaerts heeft een rijk gevulde carrière op de planken en op televisie. Ze werkte met grote regisseurs als Ivo Van Hove en Guy Cassiers, speelde voor huizen als NTG, KVS, ’t Arsenaal, Het Toneelhuis…en raakte bij het grote publiek bekend als het lief van Witse. De scène is haar biotoop.

Simon De Vos is coach. Hij is zowat hét aanstormend talent in het jeugdtheater. Hij verdiende als regisseur al meer dan zijn strepen met King Lear, Romeo & Julia en Wat is de Wat, allemaal succesvolle producties die hij voor het paleis maakte.

Timme Afschrift staat synoniem voor unieke en prachtige decors in een bijzondere sfeervolle belichting. Niet te verwonderen dus dat hij al tekende voor de scenografie bij producties van Arne Sierens, Compagnie Cecilia en fABULEUS.

Lotte Boonstra ontwierp reeds kostuums voor Ine Goris, Het Kwartier en Krapp. Met Timme werkte ze al met succes samen voor The Wetsuitman.

David Poltrock is muzikant bij Triggerfinger, Hooverphonic, Monza en De Mens. Met zijn wonderlijke, filmische composities bespeelt hij de piano als geen ander. Hij won er zelfs een MIA voor. Geen man zo geknipt dus om de wereld van Oscar en Oma Rozerood nog magischer te maken.

Credits

verhaal Eric-Emmanuel Schmitt bewerking & concept Kwinten Van Heden spel Els Olaerts en Kwinten Van Heden coach Simon De Vos muziek David Poltrock scènografie Timme Afschrift & Lotte Boonstra kostuums Lotte Boonstra affichebeeld Tania Verhelst Co-productie 30CC Leuven, CC Het Gasthuis Aarschot, VZW Rozerood en Perpodium i.s.m. fABULEUS, Stichting tegen Kanker, Lucas for Life, KULeuven, UZ & UZA met de steun van de taxshelter van de Belgische Federale Overheid

www.kwintenvanheden.be

Organisatie: Lucas For Life.
Deze activiteit is een onderdeel van het najaarsprogramma rouw en verlies.
Iets fout of onduidelijk op deze pagina? Meld het ons.